Suomen Cheerleadingliitto järjesti kuluneena viikonlopulla järjestön sääntömääräisen syyskokouksen sekä perinteisesti kokouksen yhteydessä pidetyn verkostotapahtuman. HAC:ta viikonloppuna edustivat seuran puheenjohtaja Marja Pesonen sekä valmennuspäällikkö Henri Haukkovaara.

Viikonloppu alkoi perjantaina huippuseuraverkoston tapaamisella, jossa käsiteltiin huippu-urheilun brändäämistä ja seuran sekä joukkueiden markkinointia sekä huippu-urheilun tähtiseuramerkin kriteereitä ja hakuprosessia. HAC on tällä hetkellä auditointivaiheessa ja toivottavasti saamme huippu-urheilun tähtiseuramerkin vielä tämän kalenterivuoden puolella.

Lauantaina ihmisoikeusliiton edustajat tulivat vetämään työpajan ihmis- ja lasten oikeuksista urheiluseuratoiminnassa ja urheilukentällä. Kävimme aiheesta rakentavaa keskustelua ja saimme myös hyviä ideoita ja käytännön työkaluja, joiden avulla varmistamme lasten oikeuksien toteutumisen myös omassa toiminnassamme.

Sunnuntain syyskokouksen asialistalla oli uuden puheenjohtajan valinta väistyvän pitkäaikaisen puheenjohtaja Riikka Taivassalon tilalle. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tamperelainen yhteiskuntatieteiden maisteri Pieta Salonen. SCL:n hallitukseen valittiin kahden vuoden jatkokaudelle pitkäaikainen HAC-toimija, seuran entinen puheenjohtaja ja Elephants -joukkueen valmentaja Katri Kakkuri.

Vuosien 2024-2028 strategian mukana hyväksyttiin myös liiton arvot: turvallinen cheerperhe, kannustava liikuttaja ja rohkea edelläkävijä. Strategian pääkohtina ovat laadukas ja turvallinen valmennuskulttuuri, hyvinvoivat ihmiset lajiyhteisössä, harrasteliikunnan vahvempi osa lajikulttuurissa ja urheilijalähtöisyys huippu-urheilun keskiössä.

Kokoustaminen jatkuu ensi viikolla HAC:n syyskokouksen merkeissä 6.11. Tervetuloa vaikuttamaan seuran päätöksentekoon.