HAC

Leijonaperheen pienimpiä jäseniä

Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry on 21.11.2002 perustettu kilpa-cheerleadingin erikoisseura, jonka lajeja ovat cheerdance ja cheerleading.

Seuraan kuuluu vuonna 2018 28 joukkuetta, joissa urheilee yhteensä lähes 600 harrastajaa. Noin 10 % kaikista Suomen cheerleadereistä urheilee HAC:ssä. Suurin osa seuran urheilijoista on alle 19-vuotiaita lapsia ja nuoria. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry:n toiminnan tarkoitus on lasten ja nuoren kasvun sekä kehityksen tukeminen. Seuran arvoja ovat avoimuus ja kunnioitus, jotka ilmenevät seuran toiminnassa siten, että toiminta on avointa kaikille harrastajille tasosta ja sukupuolesta riippumatta. Seuran toiminta perustuu avoimelle keskustelulle ja tiedottamiselle. Seuran sisällä kunnioitetaan joukkueita, valmentajia ja muita kilpailijoita sekä seuratoimijoita.

HAC:lle on myönnetty Olympiakomitean Tähtiseura-status joulukuussa 2016 (silloin vielä Sinettiseura). HAC palkittiin vuonna 2013 vuoden helsinkiläisseurana. Lisäksi seura on palkittu vuonna 2009 Pohjola-palkinnolla, joka myönnetään tunnustukseksi moniarvoiselle ja laadukkaalle urheiluseuratyölle. 

Seurassa työskentelee noin 50 valmentajaa sekä toista kymmentä apuvalmentajaa. Valmentajat ovat monipuolisesti koulutettuja. Kaikki seuran valmentajat ovat käyneet liiton ohjaajakoulutuksen sekä seuran tarjoamat fyysisen koulutuksen sekä ensiapu-koulutuksen. HAC järjestää lisäksi myös omia koulutuksia, sekä tarjoaa valmentajille mahdollisuuden osallistua Suomen Cheerleadingliiton koulutuksiin sekä muihin valmennustoimintaa kehittäviin koulutuksiin.

HAC:n valmentajat vastaavat joukkueiden tavoitetason mukaisesta valmennuksesta sekä kehityksestä. Valmentajat suunnittelevat joukkueen tasolle sopivat harjoitukset, luovat turvallisen harjoitteluympäristön joukkueille, toimivat esikuvana harrastajille.


Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry on perustettu entisen Roosters Cheerleaders kilpa-cheerleading seuran pohjalta. Roosters Cheerleaders toimi alajaostona amerikkalaisen jalkapalloseuran Roostersin alla. Roosters Cheerleaders aloitti toimintansa vuonna 1988, joten nykyisellä seuralla on takanaan pitkät perinteet.

EM-kilpailuiden tunnelmaa
Tanssin hurmaa
HAC on tähtiseura