Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry ja Garden Helsinki -hanke ovat allekirjoittaneet sopimuksen merkittävästä yhteistyöstä. 

Töölössä sijaitseva Helsingin jäähalli “Nordis” peruskorjataan ja modernisoidaan upeaksi ja ainutlaatuiseksi liikunnan ja kulttuurin keskukseksi, jossa voi harrastaa useita eri lajeja. Gardeniin on suunniteltu mm. kaksi isoa tapahtuma-areenaa aitioineen, liikuntatiloja, asuntoja, kauppoja, ravintoloita, kaksi hotellia, toimistoja ja muita liiketiloja. 

Vanhasta jäähallista poistetaan jää, ja tilalle on suunniteltu kaksi liikuntatilaa ja katsomot näille. HAC:lle valmistuvat tilat tullaan suunnittelemaan erityisesti cheerleadingin ja cheertanssin tarpeita ja turvallisuutta vaalien, urheilijoiden ja valmentajien toiveita kuullen. Erityisesti olosuhteet akrobatian harjoitteluun paranevat merkittävästi yhteistyön myötä.

Gardenista saatava lisätila tulee tarpeeseen, sillä kasvava laji ja seura vaativat tätä, jotta kasvu ylipäätään on mahdollista. Yhteistyö sisältää sopimuksen mukaan kolme kiinteää, kilpailualueen kokoista, harjoitusaluetta sekä volttimonttu- ja akrobatia-alueen. Lisäksi sopimukseen kuuluu muitakin liikunta, toimisto- ja tapahtumatiloja tarpeen mukaan esimerkiksi näytösten ja kilpailuiden järjestämiseen, teknisesti edistyksellisessä tapahtumakeskuksessa. 

“HAC:n mukaan tuleminen tarkoittaa Gardenille ja kaupunkilaisille liikunnan harrastamisen aseman vahvistumista osana Garden Helsinkiä. HAC:n ja muiden liikuntalajien aktiiviset harrastajat tuovat Nordikseen arviolta 4 000 – 5 000 harrastajaa päivittäin, ympäri vuoden. Garden tarjoaa poikkeukselliset olosuhteet harrastamisen lisäksi muiden arjen palveluiden käyttöön, esimerkiksi vanhemmille, jotka lapsiaan harrastuksiin kuljettavat. Olemme erittäin iloisia HAC:n liittymisestä Gardenin merkittäväksi käyttäjäksi”, sanoo hankkeen edustaja Ilkka Kilpimaa.

HAC on Suomen menestynein Cheerleading-seura ja yksi Cheerleadingin edelläkävijäseuroista. Tämä merkittävä yhteistyö nostaa seuran toiminnan seuraavalle tasolle ja tarjoaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kasvulle, lajin näkyvyydelle ja yhteistyökumppanuuksille. Tämä yhteistyö tulee tarjoamaan mahdollisuuksia myös isommalle yhteistyölle yli seura- ja lajirajojen.

Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä ja on upeaa päästä näkemään, kuinka seurassa yhdessä tehty pitkäjänteinen työ tuottaa jälleen näkyvää tulosta. Paluu Suomen kilpacheerleadingin juurille, “Nordikselle”, missä laji Suomessa sai alkunsa, tuntuu paluulta kotiin.